Waarom Hosta's?

Ik ben Jos van Unen, woonachtig in Oudkarspel. Al tientallen jaren heb ik belangstelling voor vaste planten.  In de loop der tijd heb ik alle bijzondere kwekers in Nederland afgestroopt om een interessante en gevarieerde collectie op te bouwen. In dat proces ontdekte ik de hosta. Het is een zeer aantrekkelijke plant. In de eerste plaats groeit de hosta op plaatsen waar veel andere vaste planten niet willen groeien nl. in de schaduw en het is een fantastische bladplant. 

10 Jaar geleden heb ik als lid van de Nederlandse Hostavereniging met een aantal andere leden de conventie van de American Hosta Society in Cleveland in de Verenigde Staten bezocht. Onder leiding van een van de grootste hostadeskundigen, Michael Shadrack, hebben wij vervolgens bezoeken gebracht aan een aantal topkwekers van hostas in Ohio en Michigan, zoals o.a. Doug Beilstein, Peter Ruh, Van Wade, Bob Kuk, Jim en Sandy Wilkins en Walters Gardens. 

Tijdens die bezoeken zijn mijn ogen verder opengegaan en heb ik kennis gemaakt met de ongelofelijke verscheidenheid onder de hostas en ben ik verder aangestoken door de ‘drive’ van genoemde kwekers. Ik hoop met mijn webshop, die ik pas heb opgestart en nog verder hoop uit te breiden, meer mensen enthousiast te maken voor deze geweldige plant.

Bij deze wil ik u ook verzoeken op- en aanmerkingen  t.a.v.  van mijn website te plaatsen teneinde tot verbetering en aanvulling te komen.